Comuna Fundu Moldovei | Anunț Strategia de Dezvoltare a Comunei Fundu Moldovei 2022 – 2027
16860
post-template-default,single,single-post,postid-16860,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive

Anunț Strategia de Dezvoltare a Comunei Fundu Moldovei 2022 – 2027

08:48 17 mai in Alte anunțuri
0 Comments

Stimați locuitori ai comunei Fundu Moldovei,

Am deosebita plăcere să vă prezint strategia de dezvoltare, realizată pentru comuna Fundu Moldovei, și sper ca aceasta să ofere o imagine cât mai clară a obiectivelor pe care administrația locală și le-a fixat pentru următorii 5 ani. Strategia de dezvoltare a Comunei Fundu Moldovei este structurata pe o perioada de 5 ani, cuprinsa in intervalul de timp 2022-2027. Expunerea acestei activități tehnice și consultative în acest proiect nu a fost o sarcină ușoară. Rezultatele studiilor și ale procesului de elaborare a strategiei ne-a oferit nouă, administrației locale, o modalitate utilă pentru identificarea priorităților și pentru selectarea acțiunilor și a politicilor viitoare. 

Strategia aceasta își propune îmbunătățirea continuă a calității vieții și creșterea bunăstării atât pentru generațiile prezente, cât și pentru cele viitoare.  În acest context, poate mai mult ca niciodată, se impune necesitatea existenţei unei viziuni  strategice  pe  termen  lung,  care  să  traseze  direcţiile  de  dezvoltare  a  localităţii, cuprinse într-un document coerent, exprimând o abordare integrată a problemelor cu care se confruntă comunitatea şi prezentând aspiraţiile de dezvoltare ale acesteia, bazate pe potenţialul local existent.

Obiectivul general al Strategiei de Dezvoltare Locală a Comunei Fundu Moldovei pentru perioada 2022-2027 este atenuarea declinului demografic al comunei și prevenirea depopulării satelor componente, prin creșterea atractivității acestora pentru rezidenții actuali și potențiali, antreprenori și investitori.

Doresc  să  le  mulţumesc  tuturor  participanţilor  care  au  contribuit  la  elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Comunei Fundu Moldovei 2022 – 2027. Fiind un document viu,  supus unui proces de ajustare corectivă  continuă, ne-am propus să monitorizăm implementarea proiectelor asumate prin această versiune iniţială a strategiei şi să continuăm consultarea cetăţenilor comunei Fundu Moldovei pentru ca dorinţele şi contribuţiile acestora să se regăsească permanent în acţiunile noastre. Astfel, vă invit să parcurgeţi această Strategie de Dezvoltare Durabilă ca pe o carte de vizită a  comunei  noastre şi ca o  expresie a ambiţiilor unei comunităţi care priveşte optimist către un viitor european.

Cu stimă,

Tudor Zdrob, Primarul Comunei Fundu Moldovei

Citiți textul complet al Strategiei de dezvoltare a Comunei Fundu Moldovei

No Comments

Post A Comment